Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Svensk illustratör i internationellt toppuppdrag

Publicerad: 9 oktober 2012, 10:58

Ingela Peterson Arrhenius

Foto: Elisabet Toll

Efter ett möte i Paris fick den svenska illustratören Ingela Peterson Arrhenius sitt största uppdrag i karriären. Nu finns hennes namn på produkterna för en limiterad kollektion hos Biotherm. Kosmetikajätten använder sig dessutom av hennes bilder till företagets julprodukter.


Ingela Peterson Arrhenius är en svensk illustratör som bland annat ligger bakom barnböcker, frimärken och Akademibokhandelns omslagspapper.

För en tid sedan fick hon ett telefonsamtal från Biotherms huvudkontor i Paris. Resultatet - den svenska illustratören gör motivet på förpackningarna till två av kosmetikajättens kollektioner.
– Det känns otroligt roligt. I mitt jobb är det inte varje dag man blir influgen till Paris, säger Ingela Peterson Arrhenius till Resumé.

Uppdraget låg i att göra förpackningarna till två av Biotherms kollektioner. Dels en limiterad kollektion där pengarna går till företagets vattenfond. Dels produkterna som kommer ut i julhandeln.
– Mitt uppdrag började med att Biotherm nyligen bytte pay-off till "Beauty from the deep". Då skulle jag skapa en värld av plankton och mikroorganismer med mera. Jag har haft otroligt bra bollplank från huvudkontoret, säger Ingela Peterson Arrhenius.

Är det här ditt största uppdrag?
– Eftersom det är världsomspännande så blir det här det jag skapat som har fått mest spridning internationellt.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.