Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Svensk ordförande i Cannes designkategori

Publicerad: 26 januari 2017, 14:50

Sandra Planeta.

Sandra Planeta har utsetts till juryordförande för Cannes Lions Design 2017. Hon är en av 23 ordföranden i årets upplaga och den enda från Sverige.


Ämnen i artikeln:

Planeta DesignCannes LionsDesign

Sandra Planeta driver designbyrån Planeta Design och har tidigare varit juryordförande i Eurobest. Nu får hon förtroendet att leda designjuryn i årets upplaga av Cannes Lions.
– Jag är stolt över detta uppdrag och ser fram emot att fortsätta att etablera Cannes Lions Design-kategori som en av branschens viktigaste och mest inflytelserika utmärkelser. För mig är det viktigt att skapa exempel på hur bra design gör resultat och är en del av en hållbar utveckling för varumärket, företag och människor, säger Sandra Planeta i en kommentar.

Hon har en bred internationell bakgrund och har arbetat i Hong Kong för lyxvarumärket Shanghai Tang, i New York för Spot Design och Body Shop i London, där hon var global chef för brand- och produktutveckling.
– Som juryordförande vill jag inspirera och lyfta det långsiktiga perspektivet som är DNA:t i design.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.