Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Svenskan som skapade Twitters logga

Publicerad: 28 april 2009, 14:26

Twitter är ett av världens snabbast växande varumärken just nu. Och den som gjorde loggan är faktiskt svensk. Jobbet tog designern Linda Gavin bara ett par timmar.  Men hon är inte riktigt nöjd med resultatet. – Det var bara en skiss, säger hon.


Ämnen i artikeln:

Twitter

Linda Gavin är svensk grafisk formgivare och frilansare som sedan några år är verksam i Berlin.
Men sommaren 2006 jobbade hon som designer på Futurefarmers i San Francisco när en av Twitters grundare kom förbi och ville ha några förslag på en redesign av både loggan och sajten.
– Det var ett kort projekt. Vi var två personer som jobbade med loggan under tre dagar. Vi presenterade runt 30 förslag, säger Linda Gavin.

Den nuvarande loggan gillade beställaren direkt, trots att den bara var en skiss.
– Men jag hade personligen gärna jobbat längre med den. Jag tror inte att jag lagt mer än ett par timmar än på den, säger hon.

Linda Gavin.

Hur känns det när du ser loggan i dag, med tanke på genomslaget?
– Det är häftigt. Jag förstod inte potentialen i Twitter. Nu twittrar ju till och med stora mediebolag. Det har blivit en del i folks vardag, på samma sätt som att ”facebooka”. Jag tycker att Twitter representerar drömmen om ett öppet och fritt samhälle. Man säger vad man vill när man vill och det är publikt.

Vad skulle du ändra i loggan i dag om du fick chansen?

– Jag skulle balansera den och rita om den, bokstav för bokstav. Det här är mer som en skiss. Vi fick ju också en del klagomål från användarna i början. De tyckte att den var lite för japansk. Men jag tycker att den är väldigt avskalad.

Vad jobbar du med just nu?
– Jag konsultar mest mot andra företag som till exempel Futurefarmers och en del andra företag som inte är så kända i Sverige. Jag och en kille i Kalifornien håller också på att utveckla leksaker som jag designar.

Peter Willebrand

Ämnen i artikeln:

Twitter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.