Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Svenskt Tenn tar bort prinsen som upphovsman

Publicerad: 15 oktober 2013, 08:35

Prins Carl Philip med eldskärmen

Efter att det avslöjats att prins Carl Philip inte är ensam upphovsman till Svenskt Tenns eldskärm föreställande slottet Tre Kronor, har företaget lyft bort uppgiften att prinsen designat den


Ämnen i artikeln:

Prins Carl Philip

Det var 2010 som eldskärmen i gjutjärn presenterades som Prins Carl Philips första designarbete i sammarbete med Svenskt Tenn. Eldskärmen, som företställer slottet Tre Kronor, säljs exklusivt av Svenskt Tenn och kostar 14500 kronor.

Men efter gårdagens artikel i tidningen Form, där det avslöjades att prinsen inte var ensam upphovsman till eldskärmen, har Svensk Tenn beslutat ta bort honom som designer i sin beskrivning. Där står nu istället att den är designad av CPB Design AB.

– Vi gjorde den här åtgärden för att det var flera inblandade i designarbetet, säger Svensk Tenns marknadschef Thommy Bindefeld. Vi visste redan att det var fler inblandade i designprocessen, men inte exakt vilken roll prinsen har haft. Därför ändrade vi produktinformationen utifrån den information som hovet har gått ut med nu

Händer det ofta att man byter upphovsman på det här viset?

– Jag har aldrig varit med om det tidigare, säger Thommy Bindefeld.

Svensk Tenn säljer också bestick som sägs vara designade av prins Carl Philip, men eftersom de inte är Svenskt Tenns egna utan tillverkade av Mema/GAB, så finns inga planer på att ta bort prinsens namn därifrån.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Prins Carl Philip

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.