fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Sveriges Kommunikatörer byter grafisk profil: ”Djärva uttryck med färger”

Publicerad: 28 februari 2023, 11:45

Caroline Thunved, vd och generalsekreterare på Sveriges Kommunikatörer.

Foto: Sveriges Kommunikatörer / Alicia Price

Branschorganisationen Sveriges Kommunikatörer inleder en ny strategiperiod – och med den lanserar de en ny grafisk profil: ”Vår visuella idé bygger på ett lättsamt, levande och inspirerande uttryck”, säger designer på Destrito.

Ämnen i artikeln:

NyheterSveriges KommunikatörerDesign

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@resume.se


Sveriges Kommunikatörer får ny logga, nya färger och nya typsnitt. Och att kommunikationsbranschen är i ständig rörelse har fått spegla den nya grafiska profilen, skriver Sveriges Kommunikatörer i ett pressmeddelande. Lanseringen är en del i den nya strategiplan som sträcker sig över en femårsperiod.

Den nya designen är ett samarbete med designbyrån Destrito och ska appliceras på alla plattformar, med start i dag, den 28 februari.

– Sveriges Kommunikatörer vill vara en given mötesplats för alla som arbetar med kommunikation. Vi vill växa, få fler medlemmar och tillsammans skapa guldbiljetten till kommunikationens frontlinjer. Det känns mycket kul att få presentera vår nya grafiska profil som en del i det arbetet, säger Caroline Thunved, vd och generalsekreterare på Sveriges Kommunikatörer.

Den grafiska profilen.

Foto: Sveriges Kommunikatörer

Sveriges Kommunikatörer beskriver hur den grafiska profilen signalerar att organisationen har ”energi, är effektiva och unika”. Beskrivningen fortsätter: ”med ett lättsamt och spontant uttryck skapas levande ytor där det alltid händer något nytt och intressant”.

– Vår visuella idé bygger på ett lättsamt, levande och inspirerande uttryck, säger Cornelia Danielsson, designer på Destrito, som Sveriges kommunikatörer har samarbetet med för att ta fram den nya grafiska profilen.

– Det mest givande med projektet har varit att se designens djärva uttryck med färger och former komma till sin fulla rätt i alla touchpoints, säger Magnus Rune, Design Director på Destrito.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev