Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Swartz Grimaldi till Dobermans styrelse

Publicerad: 4 juni 2014, 14:34

Doberman-vd:n Lisa Lindström med nytillskotten Eva Swartz Grimaldi och Stina Nilimaa Wickström.

Designbyrån Doberman får förstärkning i ledningsgruppen av Eva Swartz Grimaldi som är ordförande för Norstedts förlag och vd för Bianchi Café & Cycles och Volvos designchef Stina Nilimaa Wickström.


Ämnen i artikeln:

Designbyråer

Eva Swartz Grimaldi efterträder Lars Kindell som ny styrelseordförande och Stina Nilimaa Wickström blir ny styrelseledamot.  

– Eva är för mig den perfekta kombinationen av erfaren, nyfiken och modig. Med sin energi och klokhet kommer hon hjälpa oss att ta nästa kliv i utvecklingen. Det Stina tillför, förutom sin tunga bakgrund inom industridesign förstås, är också en häftig kombination av erfarenhet och nytänkande, som naturligtvis kommer bidra till att göra oss ännu bättre, säger Lisa Lindström, Dobermans vd, i en kommentar.  

Förutom vd och ordförande sitter också Eva Swartz Grimaldi i styrelsen för Stockholms universitet och Stockholms konserthus. Hon har sedan länge jobbat inom media och kultur, bland annat som vd för bokförlaget Natur & Kultur och Meter Film & Television, som programdirektör på TV4 och styrelseledamot på SVT.  

Stina Nilimaa Wickström har under nästan 20 års tid jobbat med industridesign, förutom åt Volvo, också åt Husqvarna och Electrolux. Hon är styrelseordförande i svensk Form och ledamot i Stiftelsen svensk Industridesign.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Designbyråer

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.