tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Tempo får första ansiktslyftet på 20 år

Publicerad: 3 maj 2022, 08:02

Med den nya grafiska profilen hoppas Tempo ta en tydligare plats som matbutik snarare än kiosk.

Ämnen i artikeln:

TempoNyheter

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


För första gången på närmare 20 år gör Tempo en uppdatering av det visuella. Omdaningen görs i samband med att kedjan fyller 90 och att man de senaste åren tagit kliv mot att bli mer av en fullskalig matbutik. Bakom arbetet står Vivi-Ann Sumpton i samarbete med Tempos inhouseavdelning.

Den 128 butiker stora kedjan ingår i Axfood-koncernen och integrerades för två år sedan närmare Hemköp, något som inneburit en rad synergieffekter och möjliggjort bredare sortiment. Förra året var man den kedja som procentuellt lockade flest nya kunder. 

– Det har gått väldigt bra för Tempo och för att säkerställa att det fortsätter på det spåret gör vi den här förändringen, säger Ted Bergström, marknadschef på Hemköp och Tempo.

Förändringarna innebär en breddad färgpallett som fortfarande har sin tyngd i Tempos klassiska gröna. De har även klivit bort från den gröna grundplatta som tidigare fanns med i all kommunikation. Det var ett upplägg som var begränsande och omodernt, enligt Ted Bergström. Den gröna färgen finns dock kvar för att fortsätta signalera alltifrån hållbarhet till frukt och grönt. För att ytterligare stärka bilden av att de är mer än bara en kiosk, vilket är något de tidigare tampats med, kommer de även låta maten ta tydligare plats i all kommunikation. Typsnittet, som tidigare var skrivet i en sorts målarfärg, är uppdaterat.

– Vi brukar prata om Tempo som ”den goda grannen”. Den nya profilen ska signalera att vi är en riktig matkedja med lokal förankring.

Den nya grafiska profilen kommer att rulla ut successivt. Ted Bergström och Tempo har inte satt någon deadline för när allt ska vara på plats. Men redan nu är allt material som skickas ut till butikerna uppdaterat.

– Vi vill göra butikerna mer unika och förstärka den lokala känslan samtidigt som vi gör något som är gångbart över tid, säger Ted Bergström. 

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev