Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Topparkitekt designar kortläsare

Publicerad: 19 juni 2013, 08:10

Thomas Sandells iZettle-design

Arkitekten Thomas Sandell, från arkitektkontoret Sandellsandberg, är formgivaren bakom designen som tagits fram åt betaltjänsten iZettle. Nu ska kortläsaren lanseras i Mexiko.


Ämnen i artikeln:

IZettle

Det är första gången betaltjänsten anlitat en designer för att formge sina produkter.

– Från dag ett har grym design varit genomgående i allt vi gör, från interfacet i appen, sajten och även för hårdvaran, säger Johan Bendz, marknadschef på iZettle, till Resumé. Snygg design skapar en bra användarupplevelse, även när det handlar om kortbetalningar. Att vi skulle ha en svensk formgivare när vi nu expanderar utanför Europa var en självklarhet. Thomas Sandell och Sandellsandberg stod högst upp på listan. Vi är otroligt glada att de tog sig an det här något annorlunda uppdraget och att vi nu kan ta iZettle utanför Europa signerad ledande svensk design.

Thomas Sandell såg det som en rolig utmaning att ta sig an uppgiften.

– Vår styrka och specialitet ligger vanligtvis i arkitektur och möbler men vi kunde inte tacka nej till den här förfrågan. Att designa en kortläsare var ett riktigt roligt och samtidigt utmanande projekt. Vi har aldrig jobbat med något liknande förut och vi är mycket stolta över resultatet, berättar han.

Produkten ska nu lanseras i Mexiko, den första marknaden iZettle tar sig an utanför Europa.

Linda Myrin

Ämnen i artikeln:

IZettle

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.