Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Tröjföretag kopierade Polarbröds logo

Publicerad: 6 december 2007, 11:49

Polarbröd kommer i dagarna kontakta ett klädföretag i Australien sedan det framkommit att företaget säljer tröjor med en identisk logo som den Polarbröd sedan länge använder. (Uppdaterad)


Tröjan från australienska Zanerobe.

– Det är klart att det är lite smickrande att vårt varumärke uppskattas av designers och klädköpare på andra sidan jordklotet. Samtidigt måste vi reagera över en så uppenbar stöld av varumärket, säger Helena Rönnmark, informatör vid Polarbröd, till Piteå-Tidningen.

Polarbröd uppmärksammades på varumärkesstölden av privatpersoner som sett den välkända loggan, av en ren framför en midnattssol, när de rest runt i Australien. Enligt Piteå-Tidningen har liknande tröjor även synt i Asien.

Polarbröd ska nu skicka en skriftlig varning till bland annat företaget i Australien.
– Som ett första steg kommer ett varningsbrev att skickas ut till de berörda företagen. Där presenterar vi Polarbröd som upphovsrättsinnehavare av logotypen och påtalar upphovsrättsintrång samt framför krav på att användningen omedelbart ska upphöra, säger Sara Sparring, på advokatfirman Bird & Bird, i en kommentar.

Se bild på tröjan på australienska Zanerobes hemsida.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.