Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

”Väldigt jobbigt att bli utmålad som bluffdesigner”

Publicerad: 23 oktober 2013, 07:09

Prinsen och gnistkyddet.

Prins Carl Philip, som tidigare inte velat ge några kommentarer, tar nu bladet från munnen i en intervju i Expressen om gnistskyddet. Han står på sig och menar att han är upphovsman, tillsammans med Eric Ericson. – Det har varit väldigt jobbigt att bli utmålad som bluffdesigner där man ifrågasätter min trovärdighet, säger Carl Philip till Expressen.


Ämnen i artikeln:

Eric EricsonMichael StoråkersPrins Carl Philip

Resumé avslöjade förra veckan att designern Eric Ericson designt gnistskyddet ”Slottet brinner”, som tillskrivits prins Carl Philip.

Hovet har tidigare meddelat att prinsen väljer att ”avstå debatten”. Men nu har Expressen sökt upp prinsen och att kommentarer.

Han säger att stormen har känts ”väldigt jobbig” och att det varit ”beklagligt”.

– Det var inte meningen att det skulle bli så här. Att det blev så här  handlar om att jag har respekterat Eric Ericsons vilja, att vara anonym.  Jag har hela tiden sagt till Eric att jag tycker att vi båda ska stå  med som formgivare. Nu blev det ju rätt till slut, säger Carl Philip till Expressen.

Carl Philip. som lanserats som designprins av sin mentor Michael Storåkers, står på sig och säger att att han och Eric Ericson har utvecklat gnistskyddet tillsammans. Eric Ericson har sagt att prinsen saknar driv.

– Det är en uppfattning som han har. Men det är en bild som jag inte känner igen, säger Carl Philip till Expressen.

Han är besviken på Eric Ericson såtillvida att det borde ha gått att lösa på ett ”smartare sätt”.

– Jag skulle kunna tänka mig att jobba med honom igen, men bara om han inte är anonym.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.