Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Världskända designern sätter stopp för svensk varumärkesregistrering

Publicerad: 6 november 2019, 13:22

Den franska designern Philippe Starck menar att den svenska klädåterförsäljaren Starks varumärke kan förväxlas med hans eget. Det håller Patent- och registreringsverket med om och upphäver nu det svenska företagets varumärkesregistrering.


Philippe Starck är en av världens mest framstående designers. Fransmannen är verksam inom alltifrån möbel- till yachtdesign. 1983 fick han äran att möblera och designa den dåvarande franska presidenten François Mitterands privata lägenheter i Élyséepalatset. I dag ställs hans konstverk ut på några av världens mest välrenommerade museer. 

Tidigare i år skickade han via ombud in en invändning om att häva varumärkesregistreringen för ett svenskt varumärke vid namn Stark. Stark har sedan tidigare registrerat sitt varumärke inom återförsäljning av kläder, något Philippe Starck menar är förväxlingsbart med hans eget EU-registrerade varumärke Starck.

Under gårdagen meddelade Patent- och registreringsverket att de gillar Philippe Starcks ansökan och häver Starks varumärkesregistrering inom återförsäljning av kläder. 

Svenska Stark registrerades i augusti 2018 som en enskild firma.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.