Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Växer i Kina – med lyxkunder

Publicerad: 28 februari 2012, 09:19

Christophe Dolhem vd för Dolhem Design.

Foto: Resumé.

Designhöjdaren Christophe Dolhem utökar Dolhem Designs verksamhet i Kina. Ytterligare fyra personer rekryteras och byrån får nya större lokaler i Shanghai. – Tempot i Shanghai är mycket snabbare än i Stockholm, säger Christophe Dolhem till Dagens Industri.


Ämnen i artikeln:

Dolhem Design

Dolhem Designs Sverige-verksamhet med 17 anställda omsätter 35 miljoner kronor. Dotterbolaget i Shanghai, som funnits i ett år, har en omsättning på 3,5 miljoner kronor och sju anställda. Nu utökas den skaran till elva personer och dessutom flyttar man till större lokaler.

I Kina har Dolhem Design flera kinesiska lyxvarumärken, bland annat exklusiva Shang Xia, som kunder. De vill ha hjälp med att växa och stärka sin lyximage i väst.

– Precis som när värsterländska företag söker sig till Kina, vill kinesiska företag in i USA och Europa. Att lyckas på den amerikanska och den europeiska marknaden anses värdefullt i Kina eftersom det skapar ett slags internationellt renommé rund deras varumärke, säger Christophe Dolhem till Dagens Industri.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Dolhem Design

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.