Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Vitamin Well laddar om

Publicerad: 5 januari 2010, 13:22

I dagarna lanserar svenska dryckesföretaget Vitamin Well produkten Reload. Neumeister står bakom designen. Fokus ligger på att nå ut till män med ett stort tränings- och hälsointresse. Produkten säljs hos alltifrån golfklubbar och gym till dagligvaruhandeln.


Ämnen i artikeln:

NeumeisterVitamin Well

Vitamin Well Reload

I cirka ett års tid har Neumeister hjälpt Vitamin Well att utveckla produkternas design. Arbetet har handlat om alltifrån att få fram flaskor med tjockare plast och mer vätebeständiga etiketter till en mer tilltalande semi-genomskinlig kork.

För just Reload Vitamin Well har fokus legat på att få fram en mer maskulint inriktad produkt:
– Kvinnor är i regel måna om sin hälsa och sitt yttre och än så länge har Vitamin Wells produkter framförallt attraherat kvinnliga konsumenter. Genom Reload skapar vi ett större fokus även på män, säger Peter Neumeister, grundare, vd och kreativt ansvarig på Neumeister.

Reload har en smak av citron och lime och innehåller fem olika B-vitaminer, Vitamin C, D och E samt mineralerna zink, magnesium och selen. Tanken med produkten är att använda den efter exempelvis ett gympass eller någon annan aktivitet där snabb återhämtning är viktig. För att locka just män att använda Reload använder Neumeister en rad subtila nyanser. Ett exempel gäller en mer maskulin färg.
– Målgruppen har ingen definierad ålder, utan produkten riktar sig till män som är medvetna och måna om sin hälsa, säger Peter Neumeister.

Kännedomen om Vitamin Well som företag är relativt låg. Därför har Neumeister även satsat på att väva in det fullständiga företagsnamnet i produkternas etiketter. Detta gäller även Reload.
– Det är inga många som känner till att Vitamin Well ligger bakom produkter som exempelvis Everyday. När nu även amerikanska Vitamin Water ger sig in på den svenska marknaden blir det än viktigare att öka kännedomen om Vitamin Well och att dess produkter bygger på tung kunskap, säger Peter Neumeister.

Precis som för Vitamin Wells tidigare produkter står docent och överläkare Stefan Arver bakom utvecklingen av Vitamin Well Reload.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

NeumeisterVitamin Well

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.