Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Innovation

Är det här roboten som gör att vi alla kan jobba på distans?

Publicerad: 1 december 2015, 14:07

Steve Wright flyttar till Hongkong, men fortsätter jobba på byrån i Stockholm.

Foto: Fredrik Thambert.

DDB Stockholms strateg Steve Wright flyttar till Hongkong. Men genom en ny lösning ska han fortsätta jobba heltid på kontoret.


Ämnen i artikeln:

RobotDavid SandströmDDB Stockholm

Har du svårt att ta dig upp ur sängen? Använder din kollega för mycket parfym? Eller ligger din arbetsplats i en helt annan världsdel? Det finns en lösning.

Företaget Double Robotics är stationerat i Kalifornien, och deras huvudsakliga produkt är en "telepresence robot". Enkelt förklarat: en segway med en surfplatta ovanpå som kan styras från mobilen. I denna är användaren uppkopplad genom ett konstant videosamtal, och kan på så vis både röra sig runt på kontoret och prata med folk.

DDB Stockholm har nu köpt in ett exemplar av roboten. Även om det på ytan kan verka plojigt finns ett seriöst syfte bakom. Deras strateg Steve Wright ska nämligen flytta till Hongkong - men samtidigt fortsätta arbeta för byrån. Istället för att fysiskt befinna sig på kontoret ska han vara där genom roboten. Batteritiden är åtta timmar – alltså som en normal arbetsdag.
– Jag tror att det finns en enorm potential i den här lösningen. Genom den här roboten kan du sätta ihop team från hela världen och låta dem arbeta tillsammans, säger byråns vd David Sandström.

David Sandström, vd på DDB, konverserar med sin kollega.

Han tror att byråer inom bara något år kommer att använda sig av den här typen av teknik för att jobba ihop i globala team – på riktigt.
– För nätverksbyråer blir det en möjlighet att utvinna potentialen i att finnas över hela världen. Du kan ha ett team här i Stockholm, med en planner från New York, en creative director i London och en teknisk utvecklare i Shanghai som arbetar tillsammans.

Roboten – en ny bekantskap på byrån.

Än så länge befinner sig Steve Wright på Stockholmskontoret. När "uppkörningen" är klar väntar skarpt läge.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.