tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Innovation

North Kingdom knoppar av app

Publicerad: 22 maj 2018, 08:46

Lina Andersson, vd på Once Upon. Foto: Pressbild

Appen Once Upon fortsätter i eget bolag som nu tar in fem miljoner kronor för att växa.

Ämnen i artikeln:

DigitalbyråerNorth KingdomInnovation

FT

Fredrik Thambert


Once Upon är en app där användarna kan bygga sin egen fotobok och sedan få den hemskickad i fysisk form. Appen lanserades förra sommaren inom ramen för North Kingdoms verksamhet. Men nu kommer den att flyga solo i eget bolag med Lina Andersson som vd.
– Nu står vi på egna ben och det känns superroligt. Once Upon är bara i sin linda än och vi har massor av planer på hur vi ska utveckla appen framöver för att bli ännu mer unika än vad vi redan är, säger hon i en kommentar.


För att kunna fortsätta växa tar bolaget i fem miljoner kronor i kapital från ett konsortium lett av Partnerinvest Norr och Treac-koncernen.
– Det är en jättespännande tid vi går in i där mycket händer på den digitala marknaden och där utrymmet för nytänkande är stort. Vi tror att den här produkten har en jättepotential på marknaden då den fyller ett hål som finns, säger Lena Fridlund Forsgren, investment manager på Partnerinvest.

För North Kingdoms del innebär avknoppningen slutet på en gemensam resa.
– Det har varit väldigt inspirerande att vara med på den här resan. North Kingdom har under alla år skapat för andra men med Once Upon har vi för första gången varit med och förverkligat en idé som kläcktes innanför våra väggar. Med det här kapitalet tar Once Upon nästa steg och kan växla upp inom alla områden. Vi tror verkligen på teamet bakom och är övertygade att de kommer få bolaget att växa, kommenterar David Eriksson, grundare på North Kingdom.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev