Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Innovation

Ovisshet om Ziggys framtid – vd:n hoppar av

Publicerad: 22 juni 2016, 09:01

Turbulent tid för Darja Isakssons Ziggy Creative Colony.

Foto: Ziggy Creative Colony

Ziggy Creative Colony har fasat ut nästan hela personalstyrkan och vd:n har slutat. Nu etablerar man verksamhet i Aten.


Ämnen i artikeln:

TeliaForefrontAftonbladetZiggy Creative ColonyHemnetDarja Isaksson

Tidigare i vår berättade Resumé att Hornstullbaserade Ziggy Creative Colony, som grundades av Darja Isaksson, överlåter all personal med digital strategi- och designkompetens inom dotterbolaget Ziggy Experience till Forefront Consulting.

Kvar finns nu en ägargrupp som är anställda i moderbolaget, däribland Darja Isaksson, Ingrid Warming och Mikael Krantz. Resumé sökte Darja Isaksson för att ta reda på vad som händer med bolaget.

Ska Ziggy Creative Colony läggas ner?
– Nej, eller det är en definitionsfråga. Kontakta hellre Ingrid Warming om det, säger Darja Isaksson som inte vill kommentera saken vidare.

Ingrid Warming, som äger 20 procent av koncernen, tillsattes som vd på Ziggy Creative Colony i februari 2016. Men nu "avvecklar" hon sig själv, enligt egen utsago.
– Jag har arbetat många timmar och det har varit tufft för mig personligen. Jag ska ta en paus i livet av mänskliga skäl, säger hon till Resumé.

Ska du sälja din andel?
– Det återstår att se.

Vad ska du göra nu?
– Jag vet inte, men något annat. Det är inte så lämpligt att jobba så här många timmar som småbarnsförälder.

Hon refererar vidare till styrelseordförande Mikael Krantz, som avslöjar att han numera är tillträdande vd för Ziggy Creative Colony.
– Styrelseordföranderollen kommer bytas mot en extern styrelseledamot med lång erfarenhet av industriell utveckling. Så jag kommer att gå in som vd under sommaren. Vi är inne i ett uppbyggnadsskede och kommer att köra igång igen i början av augusti.

Han berättar att koncernen går igenom en omstart, där varumärket, kundbasen och bolaget ska finnas kvar.
– Av olika skäl gjorde vi en personalförändring som gjorde att personalen gick till vår samarbetspartner Forefront. Men verksamheten är kvar och vi ska ta in den kompetens som finns hos Forefront även till Ziggy.

Bolaget etablerar nu Ziggy Hellas AE i grekiska Aten, som är inriktad på teknikutveckling.  
– Tanken är att vi ska täcka behovet av changekompetens och kundernas efterfrågan på  helhetslösningar inom den digitala transformationen. Sammantaget går vi från 25 till 150 personer, säger Mikael Krantz och tillägger att "de 150 i personalstyrkan är vår samlade leveranskapacitet från och med augusti".

Aten?
– En anledning till att lägga verksamheten där är att vi vill hjälpa till med att minska den grekiska arbetslösheten bland högutbildade greker och flyktingar. Det är ett litet bidrag till den pressade europeiska marknaden.

Man kommer även att förutom Stockholm ha kontor i Bohuslän, Malmö och Helsingborg.

Hur ser ägargruppen ut nu?
– Hur vi kommer göra med ägarfördelningen är en pågående diskussion. Darja är kvar som delägare i utgångsläget och kommer sannolikt vara kvar som senior advisor. Det viktiga är att Darja är kvar och att vi är ett lag. Ägarstrukturen är just nu i en förändringsprocess som jag inte vill gå djupare in på, men allt pekar på nya delägare. Förutom mig och Pierre Steene så kommer det in två nya delägare. Men det är en formalitet.

Mikael Krantz kan inte svara på vilka som är ägare eller hur satsningen i Aten finansieras – annat än att det görs av främst "externt ägartillskott" och "nuvarande samt tillkommande ägare". Han ger inte heller svar på hur mycket pengar det rör sig om.

Aftonbladet, Telia och Hemnet är några av Ziggy Creative Colonys kunder.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.