Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Innovation

Ramboll lanserar nya löprundor tillsammans med Garbergs

Publicerad: 4 juni 2020, 08:31

För att främja motion utomhus lanserar Ramboll och Garbergs nya löprundor i appen ShapeRunner, världens enda löparapp för figure running. De nya banorna är designade av studenter från sex olika städer.


Ämnen i artikeln:

RambollGarbergs

Ramboll lanserade ShapeRunner för två år sedan som ett bidrag till folkhälsan i form av roligare träning. Behovet av att röra på sig utomhus har ökar att under coronakrisen och fram till i dag har över 50.000 personer laddat ner appen som innehåller färdiga motionsrundor i form av figurer, till exempel en delfin, en sparkcykel och en nyckel.

Rundorna genomförs med röstanvisningar och tidtagning och figurerna är enkla att dela i sociala medier. De städer som nu får nya motionsrundor är Lund, Göteborg, Luleå, Linköping, Stockholm och Örebro.

– Vi har besökt flera arbetsmarknadsmässor och pratat med hundratals engagerade studenter som lämnat förslag på nya banor till ShapeRunner. Nu har vi valt ut några som är extra bra och gjort dem tillgängliga för alla i appen, berättar Carmen Wargborn, ansvarig för sponsring på Ramboll i en kommentar. ShapeRunner är en del av Rambolls engagemang som titelsponsor till Ramboll Stockholm halvmarathon som är planerat till den 5 september.

– Än så länge hoppas vi att loppet kan bli av i någon form trots Covid-19, men vi jobbar naturligtvis på olika scenarier. I vilket fall som helst går det ju aldrig att träna i onödan och appen bidrar verkligen till roligare träning. Den innehåller både långa och korta rundor och du kan springa eller promenera – det blir ett nytt sätt att upptäcka sin stad, avslutar Carmen Wargborn,

 

ShapeRunner

Motionsrundorna i ShapeRunner har designats av studenter och av Rambolls ingenjörer

och är förmodligen världens enda app för figure running.

ShapeRunner finns att ladda ner kostnadsfritt i App Store och Google Play.

Appen har 27 löprundor i 18 städer; Stockholm, Göteborg, Karlstad, Malmö, Lund,

Eskilstuna, Visby, Nyköping, Umeå, Uppsala, Varberg, Kiruna, Lycksele, Luleå, Linköping, Västerås, Örebro och Kristianstad. Här finns alla rundor:

Arbetsgrupp

Arbetsgrupp Garbergs:

Projektledare Joakim Landin

Copy Fredrik Sundqvist

AD Mattias Dahlqvist

Produktionsledare Malin Boustedt

Formgivare/Designer Lowe Steiner

Original Carola Edlund

 

Övriga:

App Vojo Olof Sjölund, Olof Sundin

Mediabyrå Growth Hackers

 

Kund:

Ramboll

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

RambollGarbergs

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.