Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

1,3 miljoner såg sista Palme-avsnittet

Publicerad: 2 januari 2013, 10:17

UPPDATERAD Palme-dokumentären har blivit en stor framgång för SVT trots att B-Reels dokumentär redan har gått på bio. De tre avsnitten hade nära 1,2 miljoner tittare i genomsnitt och finalen sågs av nära 1,3 miljoner tittare: – Serien har setts av en stor publik för att vara en dokumentärserie, säger Tomas Lindhé, chef publik- och utbudsanalys på SVT.


Ämnen i artikeln:

B-ReelPalmeSVT

SVT:s satsning på att visa B-Reels Olof Palme-dokumentär har visat sig  lyckad. Dokumentären har redan gått på bio och hade trots detta 1 178  000 tittare i genomsnitt – MMS-siffrorna för gårdagens sista avsnitt är  ännu preliminära.

Vid andra avsnittet var det det endast de regional nyheterna i SVT som hade fler tittare - 1 365 000:
– Serien har setts av en stor publik för att  vara en dokumentärserie, i snitt över 1,1 miljon personer per avsnitt.  Det trots att biofilmen Palme under 2012 setts av många. Palme som  person och statsman intresserar många och såväl biofilmen som TV-serien  har fått ett positivt mottagande i media och av publiken, säger Tomas Lindhé, chef publik- och utbudsanalys på SVT.

Den första delen av Palme-dokumentären sågs av 1 075 000 tittare, andra  av 1 170 tittare och preliminära MMS-siffror för sista avsnittet blev 1  289 000.

Andra dokumentärserier som har fått fler än en miljon tittare är: Ordförande Persson, Hästmannen och Wallenberg. Alla kommer från 2007.

Tomas Lindhé uppger också att Dansbanan i Täfteå och Vasa 1628 sågs av miljonpublik.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

B-ReelPalmeSVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.