Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

10 miljarder visningar på Snapchat – fler än Facebook

Publicerad: 29 april 2016, 06:19

Snapchat har över 10 miljarder visningar dagligen, BBC använder sig av Ericssons 3D-grafik och Twitter vill inte längre klassas som social media. Det och mer i dagens svep.


Ämnen i artikeln:

TwitterEricssonBarack ObamaFacebookEvan SpiegelBBCMark ZuckerbergMorgonsvepetSnapchat

10 miljarder visningar per dag på Snapchat
Nu rapporterar Bloomberg att sociala medier appen Snapchat har en stark tillväxt. I februari hade appen 8 miljarder visningar per dag, men nu tittar användare hela 10 miljarder gånger på det som publiceras under "My Story" i appen.

Samtidigt storsatsar sociala medier-jätten Facebook på publicering av videoklipp och livesändningar, men siffrorna som nu presenterades innebär att Snapchat har 2 miljarder fler visningar än Facebook. Snapchat är vanligtvis försiktiga med att ge ut siffror, men vd:n Evan Spiegel har tidigare i år uppgett att appen har mer än 100 miljoner dagliga användare och de tillbringar i snitt 25-30 minuter av sin tid i appen.

Ericsson möjliggör 3D för sportsändningar
Telekombolaget Ericsson har utvecklat en mjukvara som gör det möjligt för sportsändningar att sända med 3D-grafik, skriver Breakit. Med det nya systemet ska sändningarna få mera liv i sporten och förse tittaren med en mera verklighetstrogen upplevelse. Sport Techie skriver att BBC inför det svenska företagets 3D-grafik i sina sportsändningar och testar för tillfället det nya mjukvarusystemet i sportprogrammet Match of the day.

Breakit skriver att chefen för broadcast and media services på Ericsson, Thorsten Sauer, i en kommentar säger att de med den här tekniken kan gå ett steg längre i grafiken.

– Piero AR gör så att tv-bolagen kan gå ett steg längre och ge liv i händelser jämfört med vad som varit möjligt med 2D-grafik. Vi är övertygade om att den här tekniken kommer att kunna lyfta sportprogrammen till en ännu högre nivå.

Twitter vill inte längre klassas som "social media"
Medan Facebook satsar hårt på att utvecklas vill Twitter "go back to basics". I Appstore för iOS telefoner vill Twitter inte längre ingå i kategorin "social networking", utan klassar sig själva numera som nyheter och går under kategorin "news", skriver The Verge.

Orsaken till att de har omkategoriserat sig tros vara för att få bättre synlighet. Istället för att tävla med Facebook, Snapchat och Instagram i kategorin för sociala medier kommer de nu istället stå ensamma och störst i nyhetskategorin.

Mark Zuckerberg: "Robotar" smartare än människor om 10 år
Förutom Facebooks storsatsning på video, satsar de även stort på chatbots som kommer sända ut exakt de nyheter och information du vill ha direkt i din Messenger-app. Men för att förverkliga det här behövs smarta datorer som kan ha alla svaren, och det menar Mark Zuckerberg att de arbetar hårt med att ta fram. The Verge skriver att han också säger att de här datorerna kommer vara smartare och utklassa människan inom 5-10 år. Men däremot poängterar han att datorerna ändå inte kommer kunna tänka, så som människan kan.

President Barack Obama överraskar på presskonferens
Under en presskonferens för College Reporter Day dyker plötsligt Barack Obama upp i pressrummet och tar över presskonferensen. Överraskningen publicerades på Vitahusets Instagramkonto, och deltagarna i presskonferensen är märkbart förvånade över hans plötsliga framträdande.

Louise Lindberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.