Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

100 tjänster ska bort på V-TAB

Publicerad: 25 november 2016, 09:28

Foto: Colourbox

Stampens tryckeribolag V-TAB sjöstätter ett sparpaket inför nästa år. Sammanlagt ska 100 tjänster bort – 45 i vår och 55 efter sommaren.


Ämnen i artikeln:

V-TABStampen

Nyligen avslutades rekonstruktionen i Stampen, där V-TAB ingår. Nu aviserar tryckeribolaget planer på omfattande nedskärningar. Var sjätte medarbetare sko bort under nästa år, enligt plan.
–  Det är tungt att tvingas lämna det här beskedet och det är ännu värre för de som drabbas av osäkerheten, säger Peder Schumacher, vd för V-TAB, i ett pressmeddelande.

I det första steget handlar det om 45 tjänster under våren 2017 och i steg två 55 tjänster efter sommaren. MBL-förhandlingar inleds i början av december.
– Vi är lönsamma, men för att fortsätta att vara det måste vi vidta åtgärder. Under året har vi genomgått och avslutat en rekonstruktion vilket innebär att balansräkningen stärkts. Vi har fått stort stöd från kunder och leverantörer och alla medarbetares insats har varit enorm. Tillsammans med de nödvändiga besparingar vi gör nu säkrar vi överlevnaden och skapar ett starkare V-TAB som kan fortsätta vara en ledande aktör på tryckerimarknaden, säger Peder Schumacher.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

V-TABStampen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.