Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

130 medarbetare berörs när Stampen lägger ner tryckeri

Publicerad: 16 januari 2015, 08:51

Stänger ner ytterligare ett tryckeri.

Foto: Andreas Elgstrand.

V-TAB:s Göteborgstryckeri stängs av Stampen senast den sista mars nästa år. Det är 130 medarbetare som berörs av nedstängningen. Fackförhandlingar väntas börja inom kort.


Ämnen i artikeln:

V-TABStampen

Tryckeriet ligger i backa i Göteborg och både personalen och fackklubbarna har informerats om läget. Nedstängningen beror på minskade tidningsupplagor och krav på sänkta tryckkostnader.

– För oss betyder det att vi måste genomföra våra planer om att stänga anläggningar tidigare än vi tänkt. Jag är fullt medveten om vad detta betyder för V-TAB:s medarbetare och jag är den förste att beklaga att vi måste ta till så kraftfulla åtgärder, säger Peder Schumacher, vd på V-TAB, i ett pressmeddelande.

De senaste två åren har tryckerikoncernen, som ingår i Stampen Media Group, stängt tryckerier i Norrtälje, Halmstad och Örebro.

I dag trycks bland annat GP och Bohuslänningen på V-TAB i Göteborg, och de titlarna kommer i huvudsak att flyttas till tryckeriet i Landvetter.

De produkter som idag trycks i Backa, däribland GP och Bohusläningen, föreslås flyttas successivt till andra V-TAB-anläggningar, huvudsakligen V-TAB Landvetter.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

V-TABStampen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.