Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

14-åring näthatad efter debattartikel på BT

Publicerad: 27 oktober 2014, 13:19

14-åriga Alma Bonander tycker att det är märkligt att manliga Paradise Hotel-deltagare som hävdar att man har legat med 300 personer hyllas som kungar, medan kvinnliga deltagare som har legat med en tiondel så många kallas slampor. Borås Tidning fick stänga kommentatorsfältet till hennes debattartikel efter bara en timme.


Ämnen i artikeln:

Zlatan Ibrahimović

"Personangrepp mot en 14-åring som uttrycker sina åsikter är fullständigt oacceptabelt."

Det är beskedet från BT.se:s webbredaktör Erik Terneborn efter att Borås Tidning publicerat en debattartikel med rubriken "Killar är kungar – tjejer horor".

Debattören 14-åriga Alma Bonander ställer sig frågande till det kan komma sig att en manlig deltagare i Paradise Hotel hyllas när han hävdar att han har legat med 300, medan en kvinnliga deltagare i samma program kallas för slampa för att hon har legat med 30 personer.

Hon skriver.
"Hur kan det vara okej för en kille att ligga med hur många som helst men inte för en tjej, det är väl ändå samma sak."

14-åringen tycker också att det är märkligt att Zlatans 50:e mål i landetslaget blir enormt uppmärksammat, medan det knappts skrivs en rad om när Hanna Ljungberg har gjort 72 mål.

Hon tar också upp att Zlatan tjänade 50 000 kronor bara för att ställa upp i landetslaget, medan Lotta Schellin fick 180 kronor.

"/.../ jag lovar er att Zlatans och Lottas skicklighet inte är den enda anledningen till deras löneskillnader. Det är för att Lotta är kvinna och Zlatan är man."

14-åringen ondgör sig också över skillnader mellan chefsposter vad gäller män och kvinnor - 66 procent av männen är chefer enligt en undersökning från regeringskansliet.

"Ska jag som 14 år ung tjej inte välja vad jag vill bli för att jag vet att jag har 30 procents chans att lyckas?...Nej, jag ska inte och tänker inte ge upp. Jag kommer att kämpa dit jag vill nå även om jag är kvinna.", skriver hon.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Zlatan Ibrahimović

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.