Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

14 miljoner i vinst för DN.se

Publicerad: 1 februari 2011, 09:40

DN.se går med vinst – 14 miljoner. Sajtchefen Björn Hedensjö förklarar den positiva utvecklingen med nedskärningarna på redaktion. – Det hade inte varit möjligt om vi inte hade genomfört besparningarna, berättar han för Resume.se.


Björn Hedensjö Foto: Björn Elgstrand

DN.se omsätter 60 miljoner kronor och gör en vinst på 14 miljoner. Björn Hedensjö förklarar de positiva siffrorna med besparningarna på redaktionen.

– Det hade inte varit möjligt om vi inte hade genomfört besparningarna.

Idag består DN.se av 25 medarbetare men Björn Hedensjö stänger inte dörren för att man kommer att rekrytera framöver. Även om det inte finns några konkreta planer.

– Ja, det är inte uteslutet om det skulle vara så att vi känner av ett starkt behov men det finns inga direkta planer på det i nuläget.

DN.se har nyligen bytt ut sitt publiceringsverktyg och använder sig numera av verktyget Episerver. Björn Hedensjö är nöjd med bytet.

– Vi bytte verktyg vid jul men det är en stor apparat så det tar ett tag för att få det att fungera. Nu fungerar det i alla fall och jag bedömer att det är ett bättre verktyg än det vi hade tidigare.

Som Resume.se tidigare rapporterat blev vinst för DN:s papperstidning 143 miljoner.

Christian Ström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.