Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

150 mkr ska lyfta webben

Publicerad: 17 juni 2009, 07:06

Alla britter ska ha tillgång till bredband 2012. Det förklarade Storbritanniens kommunikationsminister Stephen Carter i går när han presenterade nya medieutredningen Digital Britain.


De privata operatörerna i Storbritannien har svårt att komma överens om vem som ska finansiera bredbandsutbyggnaden. Det har lett till att 1,5 miljoner brittiska hushåll står utan bredbandsuppkoppling.

Det är den delen som brittiska regeringen nu satsar 200 miljoner pund, 2,6 miljarder kronor, på. Utöver det ska britterna betala en bredbandsskatt på 6 pund, 77 kronor, per år för utbyggnad av framtidens supersnabba bredband.

Fram till 2012 lägger den brittiska regeringen 12 miljoner pund på en kampanj som ska får britterna att inse nyttan av att använda internet.

I en annan del av utredningen påpekar Stephen Carter att de krisdrabbade regionaltidningarna i Storbritannien har en överlevnadschans på webben.

Källa: Campaign och Mediaweek

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.