Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

16-åring bakom Google-utmanare

Publicerad: 24 augusti 2015, 06:28

Tonåringens sökmotor ska vara "bättre än Google", dopade sprintern rasar mot SVT:s reporter och nya sponsorer räddar modeveckan. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Stockholm Fashion WeekSVTGoogle

16-åring bakom Google-utmanare
Google-utmanare Übergizmo skriver om kanadensaren Anmol Tukrel, vars hemmasnickrade sökmotor ska vara 47 procent mer träffsäker än Google. Det ska ha tagit 16-åringen några månader att bygga upp sökmotorn. Genom att bland annat ta hänsyn till användarens personlighet genereras mer relevanta resultat. Flera experter häpnar över att en tonåring lyckas utmana en så avancerad söktjänst som Google och anser att hans framtid ser mycket ljus ut.

Dopade sprintern rasande på SVT:s reporter

När SVT:s reporter Stefan Åsberg frågade den dopingsdömda sprintern Justin Gatlin hur han såg på att många tycker Usain Bolt räddat sporten genom att slå honom i finalen på 100 meter under Friidrotts-VM rasade amerikanen. Han upprepade det sarkastiska svaret "Jag är tacksam" tre gånger under presskonferensen.

Efter den hätska ordväxlingen lämnade en märkbart irriterad Stefan Åsberg lokalen.
– Jag tycker det är barnsligt av honom att inte svara, säger Stefan Åsberg till Expressen.

Nya sponsorer räddar modeveckan
I januari stod det klart att flera av de större sponsorerna, däribland huvudsponsorn Mercedes Benz, Canon och Oriflame hoppade av Stockholm Fashion Week. Senare hoppade även mediebyrån MEC av som ägare. När modeveckan startar under måndagen har fyra nya sponsorer anslutit – SAS, Oral-B, Zalando och Pierre Robert. Det framgår av ett pressmeddelande. Sedan tidigare sponsrar American Express, Peroni och Berns modeveckan.

Ministern nobbade flyktingdebatt med SD
Richard Jomshof, SD:s partisekreteraredebatterade flyktingpolitik i SVT:s Agenda på söndagskvällen. Migrationsminister Morgan Johansson (S) bjöds in, men nobbade tv-debatten. Istället blev det Vänsterpartiets migrationspolitiska talesperson Christina Höj Larsen som tog debatten. Socialdemokraterna vill inte förklara beslutet. – Jag vill inte kommentera, säger Erik Boman, pressansvarig för ministern till Expressen.

Populärkultur som propagandavapen mot Nordkorea
Sydkorea vägrar upphöra med sina propagandasändningar som pumpas ut genom jättelika högtalaranläggningar vid gränsen mot Nordkorea. Innehållet i sändningarna utgörs av både nyhetssändningar, väderrapporter – och K-pop, den populära sydkoreanska musikgenren. Det uppger The Guardian Högtalarna har varit tysta sedan 2004 men startade igen för några dagar sedan. För att sluta kräver Sydkorea att Nordkorea ber om ursäkt för att ha placerat ut landminor i området.

Var tredje förare sms:ar bakom ratten
I december 2013 skärptes trafikförordningen, användning av mobiltelefon och annan kommunikationsutrustning var numera tillåten bara om det, som det står i lagtexten "inte inverkar menligt på framförandet av fordonet". Tanken med lagen var att minska pratande mobiltelefon - och framförallt sms:ande bakom ratten. Så har det inte blivit. En ny SIFO-undersökning som beställts av däcktillverkaren Michelin visar att av drygt 1300 slumpvis utvalda, svarar i genomsnitt var tredje att de någon gång skickat ett sms under körning. Det rapporterar Sveriges Radio.

Terrordåden i Köpenhamn kan bli film
Det finns planer på att terrorattentaten i Köpenhamn tidigare i år ska bli långfilm. Bakom initiativet står danska filmbolaget Zentropa, som grundats av bland andra Lars von Trier. Regissören Manyar Parwani säger i ett pressmeddelande att han vill berätta gärningsmannen Omar Abdel Hamid El-Husseins historia, skriver SVT. Två personer dödades och flera skadades i attentatet som riktade sig mot kulturhuset "Krudttønden" och en synagoga.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.