Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

20-åringens "Instagram för nyheter" gör alla till journalister

Publicerad: 8 juni 2015, 11:50

Foto: Press

John Meyer hoppade av universitetet och tackade nej till Apple - för att skapa crowdsourcad journalistik.


Ämnen i artikeln:

InstagramApple

Snart kan alla som har en iPhone arbeta som professionella fotojournalister. Det är åtminstone vad den nya tjänsten Fresco News hoppas på.

Fresco News grundades ifjol av 20-åringen John Meyer, som hoppade av sin utbildning på New York University för att skapa ett "instagram för nyheter". Med hjälp av Fresco kan nyhetsredaktioner identifiera användare som befinner sig i närheten av en specifik nyhetshändelse, och ge dem i uppdrag att rapportera från platsen.  

71 nyhetsbolag har redan gått med i betaversionen av Fresco och betalar 700 dollar i månaden för att få access till Frescos användare. Redaktionerna betalar sedan cirka 10-30 dollar per bild och 40-90 dollar per video, där Fresco behåller 20 procent i provision.

"Vi vill ge alla möjligheten att vara sin egen reporter genom att erbjuda en medborgardriven plattform för breaking news", förklarar John Meyer, som förra året tackade nej till ett jobberbjudande från Apple.

Den nya versionen av Fresco lanseras den 30:e juni.

Viktor Bodelius

Ämnen i artikeln:

InstagramApple

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.