Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

20 berörs när Forma skrotar och säljer

Publicerad: 7 augusti 2012, 10:42

LevaPS skrotas.

Forma Magazines, som inte blev sålt utan stannar hos Hakon Invest, skrotar sin tidning LevaPS och försöker sälja Restaurangvärlden. 20 personer berörs av åtgärderna. – Tufft men nödvändigt, säger Maria Croon, vd Forma Magazines, till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Forma

Forma Magazines ser ”över utgivning, organisation och arbetssätt för att vara fortsatt konkurrenskraftiga i tuffa tider”.

Utgivningen av LevaPS upphör.

– LevaPS är en nischad tidning och marknaden har inte varit stor nog, säger Maria Croon. Vi tar nu tillvara de läsar- och annonsörsrelationer som vi har byggt upp in till våra andra varumärken för att stärka dem, säger Maria Croon, vd Forma Magazines.

Forma Magazines B2B-verksamhet förändras även den.

– Vi kommer att koncentrera oss på handel vilket innebär satsning på Market och Icanyheter och vi försöker nu hitta en köpare till Restaurangvärlden som är ett väl etablerat varumärke med mycket gott renommé, säger Maria Croon.

Totalt kommer cirka 20 personer beröras på redaktionen och på säljavdelningar. En del blir omplacerade, andra får se sig om efter nytt jobb. I nuläget har förlaget 114 anställda.

– Det är naturligtvis tråkigt och det tar energi från hela verksamheten. Men det är en nödvändighet.

Målet är att den nya organisationen ska gälla från och med 1 september. Forma Magazines flyttar till Birger Jarlsgatan i höst.

Forma Magazines ger ut Icakuriren, Hälsa, Hus & Hem, Hus & Hem Retro, Hus & Hem Trädgård, korsordstidningar samt Icanyheter och Market.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Forma

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.