Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

20 bort från Skånemedia

Publicerad: 5 december 2013, 14:10

Skånemedia AB, där Kristianstadsbladet, Ystads Allehanda och Trelleborgs Allehanda, går mot en förlust på över 20 miljoner kronor i år. Ledningen flaggar för ett sparpaket omfattande 20 tjänster, varav runt häften är redaktionella, skriver Journalisten.


Ämnen i artikeln:

Skånemedia

Skånemedia redovisade 2012 ett kapital på knappt 30 miljoner kronor – kassan sinar och det kan komma att krävas ett ägartillskott för att överleva.

20 tjänster, varav häften journalisttjänster berörs i det föreslagna åtgärdspaketet. På de tre tidningarna Kristianstadsbladet, Ystads Allehanda och Trelleborgs  Allehanda arbetar sammanlagt 150 personer.

– Jag kan bekräfta att det handlar om en större besparing med  personalminskningar, men förhandlingarna pågår just nu så jag kan inte  uttala mig om den exakta storleken på sparpaketet, säger Clifford  Johansen, ordförande i journalistklubben på Skånemedia, till Journalisten.

Skånemedia ägs till 65 procent av Gota Media och till 35 procent av stiftelsen Kristianstadspress.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Skånemedia

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.