Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

20 tjänster bort på TT

Publicerad: 19 september 2014, 06:29

TT Nyhetsbyrån minskar personalstyrkan med 20 personer. Den kinesiska e-handelsjätten Alibaba går för 68 dollar per aktie och värderas till 168 miljarder dollar och TV4 gör comeback med "På rymmen" genom den uppdaterade varianten "Spring!". Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

Ebba von SydowBarack ObamaBBCAlibabaTV4Google

KB

Karl-Johan Byttner


20 tjänster bort på TT
TT Nyhetsbyrån kapar 20 tjänster på redaktionen och försäljningsavdelningen. Fackliga förhandlingar har inletts, enligt Journalisten som refererar till ett pressmeddelande från TT
Orsaker till neddragningen uppges vara nya kundkrav och ekonomiska förutsättningar som gör att företaget "måste hitta nya, effektivare sätt att arbeta på och bli mer digitalt".
TT ska utnyttja naturliga avgångar och inte tillsätta vakanta tjänster för att minimera antalet uppsägningar.
Försäljningschefen Johan Emtefall har också valt att lämna sin tjänst i och med att säljorgansationen stöps om, enligt Journalisten

Alibaba värt nära 170 miljarder dollar
Var tionde svensk handlar på den kinesiska e-handelsjätten Alibaba.
Bolaget är nu ytterst nära en notering på New York-börsen och rådgivarna rekommenderar ett pris 68 dollar per aktie, vilket ger ett börsvärde på 168 miljarder dollar, enligt DI som refererar till tv-kanalen CNBC.

"På rymmen" gör comeback
Hjalle och Heavy, Minus och Putte och jakthundar som bortgångne Micke "Svulle" Dubois och Lasse Kronér. Så löd framgångsreceptet med TV4-programmet På Rymmen.
Nu gör mediehuset en uppdaterad version – Spring!, enligt Expressen.
– Vi vet att en livejakt som pågår i hela landet var ett framgångsrecept när vi genomförde "På Rymmen" på 90-talet, säger Maria Mowbray, programchef på TV4.
Upplägget innebär att TV4 genomför att live-experiment måndag till torsdag under nästa vecka och man ska även kunna följa programmet på TV4:s hemsida.
– Vi hoppas, tillsammans med tittarna, kunna identifiera styrkor och svagheter i programmets upplägg. Det ska bli otroligt spännande att testa, säger Maria Mowbray, programchef på TV4.
På rymmen sändes 1997-1999 och hade Martin Timell som programledare. Programmet hade cirka en miljon tittare per avsnitt.

Obamas nya vapen mot IS – Twitter
USA:s president Barack Obama har inte bara satt in bombplan och militära rådgivare i kampen mot terrornätverket IS. Nu ska han även använda Twitter för att bekämpa IS, enligt DI som refererar till flera amerikanska medier. IS använder bland annat sociala medier för att rekrytera nya medlemmar och nu uppges det amerikanska utrikesdepartementet ha publicerat flera falska rekryteringsvideor där tittaren uppmanas att gå med i IS för att "korsfästa och avrätta muslimer" och "spränga moskéer". Det hela ingår i en årslång kampanj som går under namnet "Think Again, Turn Away" vars mål är att bemöta IS i socialas medier.
Amerikanska UD använder också kampanjens Twitter-konto för att direkt kunna svara på meddelanden från anhängare och medlemmar av terrornätverket.

Ebba von Sydows våning – 16 miljoner
Hovexperten tillika SVT-profilen Ebba von Sydow ska sälja sin våning på Östermalm för ett utropspris på 15,9 miljoner kronor, enligt DI.
Lägenhet är en 6-rummare på 218 kvadratmeter och beskrivs bland annat som "central belägen spatiös sekelskiftesvåning i vacker fastighet".
Kvadratmeterpriset ligger på nära 73 000 kronor och utöver det tillkommer en månadsavgift på 5 888 kronor.

Kungsleden nu på Google
Internetjätten Google har filmat Kungsleden för sin karttjänst - Google har sedan tidigare filmat sådant som Taj Mahal, Grand Canyon och Burf Khalifa i Dubai för samma tjänst, enligt DI.
Google har dock inte använt sin kamerabil, utan utrustningen har burits på en fotografs rygg och kamerorna har tagit vidvinkelbilder i 360 grader var 2,5:e sekund.
- Vi vill skapa en digital spegling av miljöer dit man inte så lätt har tillträde", säger Gustaf Brusewitz på Google Sverige.

BBC-journalister överfallna i Ryssland
Ett reportageteam från BBC har nyligen attackerats i den sydryska staden Astrachan, enligt DN.
Journalisterna undersökte uppgifter om att ryska soldater dödats i närheten av gränsen till Ukraina. Teamets fotograf fick sin kamera förstörd och senare upptäcktes också att allt filmat material som fanns i reportagebilen hade förstörts.
BBC har lämnat in en formell protest och myndigheter har inlett en brottsundersökning, uppger ryska nyhetsbyrån Interfax.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev