torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

200 skattemiljoner till Stampens medarbetare

Publicerad: 15 augusti 2016, 07:37

Stampen förhandlar om att få in nya ägare.

Foto: Wikimedia/Resumé

Stampens rekonstruktion har kostat skattebetalarna cirka 200 miljoner kronor i utbetalda lönegarantier. Flera höga chefer har slagit i taket för maxbeloppet för vad staten betalar ut, rapporterar SVT Väst.

Ämnen i artikeln:

Stampen Media GroupStampen

FT

Fredrik Thambert


Stampens rekonstruktion har pågått sedan i slutet av maj och sedan dess har koncernens medarbetare fått sina löner utbetalda av staten. Notan har nu landat på 198.204539 kronor enligt SVT Väst.  

Statens lönegaranti gäller under två månader, och flera av Stampens chefer har haft så pass höga löner att de slagit i taket för hur mycket som kan betalas ut – totalt 177.200 kronor. Bland dessa 15 personer återfinns koncernchefen Martin Alsander och GP:s chefredaktör Cecilia Krönlein.
– Man måste komma ihåg varför den här lagen om lönegarantin finns, det är för att livskraftiga bolag inte ska gå i konkurs. Det hade inneburit högre kostnader för staten än de belopp som betalats ut i lönegaranti, säger Martin Alsander till SVT Nyheter Väst.

Nu betalar koncernen återigen ut lönerna till sina anställda. Samtidigt pågår diskussioner med ett flertal investerare om att gå in i koncernen och besked väntas inom kort, enligt SVT.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev