Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

21-årig student slår rekord i riskkapital

Publicerad: 28 juni 2013, 10:09

Stanford-studenten Lucas Duplan har lyckats få in 170 miljoner kronor i riskkapital till en app – Clinkle. Appen är tänkt att konkurrera med kontanter och kreditkort. En intressant detalj i sammanhanget är att den inte ens är klar ännu.


Den största såddfinansieringen i Silicon Valleys historia. Den bedriften  kan den 21-årige Stanford-studenten Lucas Duplan stoltsera med, enligt  Business Insider.

Han har precis avslutat en treårig datautbildning och  har arbetat parallellt med sin app Clinkle under de senaste två åren.

Han  har nu lyckats få in hela 170 miljoner kronor i riskkapital från  världskända investorer såsom Andreessen Horowitz, Peter Thiel, Accel  partners Jim Breyer, men också som bolag som Intel och Intuit. Skaran  av investerare är lång, riktigt lång, enligt Business Insider. Här  återfinns även Facebooks förre operative chef Owen Van Natta och  Salesforce vd Marc Benioff med mera.

Det som gör det hela lite extra  speciellt är inte bara att det rör sig om den största såddfinansieringen (investeringar i ett tidigt skede) i Silicon Valleys historia, utan att Clinkle inte ens är klar ännu –  appen släpps senare i år.

Lucas Duplan uppger också att han inte hade  någon tanke på att samla in riskkapital då han besökte olika företag,  men så fort han visade upp appen ställde man sig i kö att få investera,  enligt Business Insider.

Lucas Duplan har redan säkrat en rad patent, men har i övrigt varit ganska fåordig kring hur appen fungerar:
”Vårt  mål är att fullständigt modernisera hur betalningar går till. Vad vi  försöker göra är att ta din telefon och för första gången låta den bli  en rejäl konkurrent till både pengar och kreditkort..”

Business  Insider uppger också att att en riskkapitalist  i normalfallet brukar investera en miljon eller liknande för att se om en vara eller tjänst  verkligen håller måttet innan man langar fram en rejäl påse med pengar.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.