tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

25 sparkas från Hitta.se

Publicerad: 18 december 2013, 12:01

Schibstedhuset i Stockholm

Schibstedägda hitta.se gör en omorganisation där de avvecklar kompletterande affärsområden. Under förra måndagen fick 25 anställda beskedet att de tvingas lämna sina jobb.

Ämnen i artikeln:

Hitta.seSchibsted TillväxtmedierSchibstedJoakim Pops

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Under förra månadagen hölls ett stormöte i Schibsted-huset där det tillkänagavs att 25 medarbetare sägs upp från marknads- och försäljningsorganisationen.

– Det stämmer. Vi har gjort en översyn av verksamheten och kommer att fokusera på kärnaffären. Därför väljer vi att avveckla några kompletterande produkter, säger Hitta.se:s nytillträdde vd Kent Edlund till Resumé.

Vilka produkter handlar det om?
– Sponsrade länkar och webbutveckling. Det är främst telefonförsäljare som drabbas, men även medarbetare på marknadsavdelning.

I september lämnade Joakim Pops vd-posten på Schibstedbolaget. Uppsägningarna blir bland de första åtgärderna som Kent Edlund genomför som ny vd för Hitta.se.

Vad hoppas ni kunna uppnå med den här förändringen?
– Det blir ingen större förändring. Vi kommer att ha mer uppsökande försäljningsverksamhet framöver. Liksom för Schibsted i sin helhet kommer det också att fokuseras på mobilförsäljning.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev