onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

26 miljoner har bytt till regnbågsfärgad profilbild

Publicerad: 30 juni 2015, 09:41

Arnold Schwarzenegger är en av alla kändisar som stött Pride-rörelsen med sin profilbild.

I fredags blev samkönade äktenskap tillåtna i USA. Sedan dess har över 26 miljoner människor ändrat sina profilbilder på Facebook.

Ämnen i artikeln:

FacebookPride

FT

Fredrik Thambert


Facebooks regnbågsfilter har blivit en global succé sedan det lanserades, kort efter att Högsta domstolen i USA meddelande sitt beslut. Enligt deras egen statistik har nu över 26 miljoner användare världen över firat genom att sätta ett regnbågsfilter på sin profilbild med verktyget "Celebrate Pride".

Enligt Facebook har dessa bilder genererat över en halv miljard likes och kommentarer. Bland kändisarna som har bytt profilbild finns Arnold Schwarzenegger, Elizabeth Banks och Leonardo Di Caprio.

Regnbågsfiltret skapades under ett hackathon på Facebook i förra veckan för att hylla Pride-festivalen i USA. Det blev så pass populärt internt att det senare släpptes i en offentlig version. Men som Resumé har rapporterat har det inte skett helt utan kritik.

Aktivistgruppen The Radical Fearies som kämpar för transsexuellas rättigheter menar att Celebrate Pride klingar falskt eftersom Facebook inte tillåter att människor använder sig av andra namn än sitt riktiga, vilket kränker transsexuella. Det har också menats att verktyget kan vara ett sätt för Facebook att samla in ytterligare data om sina användare som de kan använda senare.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev