måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

3,2 miljoner såg Loreens storseger

Publicerad: 28 maj 2012, 07:40

Foto: Foto SVT.

UPPDATERAD Loreens Euphoria blev det femte vinnande svenska bidraget i Eurovision. Drygt 3,2 miljoner tittare såg Loreen triumfera i Baku. SVT:s vd Eva Hamlton meddelar också att man är i full färd med att planera för Eurovision-finalen i maj nästa år.

Ämnen i artikeln:

SVTEurovisionLoreen

KB

Karl-Johan Byttner


Som mest såg nära 3,6 miljoner personer sändningen, men snittet var 3 245 000 tittare:
– Att så många tittar så här års när det är ljust och vackert ute är  väldigt ovanligt, och bevisar att Melodifestivalen och Eurovision Song  Contest verkligen fått ett uppsving i år, säger Martin Österdahl, SVT:s  programbeställare för underhållning och sport i en kommentar.

Förra årets final sågs av 2 880 000 tittare i genomsnitt.

Eurovision-finalen gick upp mot TV3:s 2 ½ Men och 2 Fast 2 Furious,  TV4:s Sideways och Kanal 5:s The Big Bang Theory och Taking Lives.

Så här sade SVT:s vd Eva Hamilton direkt efter att segern var ett faktum:
–  Otroligt roligt - hon gjorde det! Bakom den här vinsten ligger ett professionellt och medvetet arbete av vår Melodifestivalredaktion med att få fram ett nummer och en artist i världsklass.

Hon meddelade också att SVT redan är i full färd med att planera för en "fantastisk föreställning i maj nästa år."
– Det känns ärofyllt för SVT att 2013 få stå värd för ett evenemang som bidrar till att exponera såväl de svenska musikskaparna som Sverige inför hela Europa, säger Eva Hamilton.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev