Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

35 twittrare fick SVT att ställa in inslag

Publicerad: 26 februari 2015, 14:49

Skärmdump från artikeln SVT har publicerat.

Igår skulle SVT ha sänt ett inslag om bristen på mångfald i bolagsstyrelser. Men efter hård kritik från ett antal profiler på Twitter mot #vitabolag valde de att stoppa inslaget.


Ämnen i artikeln:

TwitterSVTUlf Johansson

Igår morse drog SVT igång hashtagen #vitabolag för deras granskning av bristen på mångfald i bolagsstyrelser. Under dagen skulle ett antal artiklar rullas ut, och till kvällen planerades ett nyhetsinslag.

Men efter kritik på Twitter valde den ansvariga utgivaren Ulf Johansson att stoppa den fortsatta publiceringen. Orsaken var att han ansåg att det fanns brister i materialet.  

– Min bedömning var att det inte blev en diskussion på det sättet som vi avsett, det vill säga: Hur ser det ut och vilka problem finns det med att bolagsstyrelserna är så konforma. Diskussionen gick snett, säger Ulf Johansson till den egna sajten.

Enligt SVT:s mätningar var det 60 twitterkonton som var aktiva i diskussionen när de valde att dra tillbaka den fortsatta granskningen. 35 av dem var uttryckligt negativa. I övrigt märkte de inte av några särskilda reaktioner mot #vitabolag.  

– Det var inte så många konton på Twitter inblandade, men dom personer som tyckte något fick ett väldigt stort genomslag, säger Karin Ekman, sociala medierredaktör på SVT Nyheter.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

TwitterSVTUlf Johansson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.