Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”3500 tecken är ju 25 tweets som tydligen måste hänga ihop”

Publicerad: 10 september 2013, 10:37

Lina Thomsgård.

Foto: Resumé.

Rättviseförmedlingens grundare Lina Thomsgård, pr-strateg på Forsman & Bodenfors och bland annat även konsult åt Robyn, blir krönikör på Fokus. Hon ska vikariera för Lotta Lundgren som har fullt upp med tv-produktion. – De senaste åren känns det som att inget jag skrivit varit längre än 140 tecken, så det blir en utmaning. 3500 tecken är ju 25 tweets som tydligen måste hänga ihop på något sätt, säger Lina Thomsgård till Resumé.

Ämnen i artikeln:

Lina ThomsgårdFokus

MH

Magnus Helander


Lina Thomsgård gör ett kortare inhopp som krönikör på Fokus.

– Det handlar om tre ynka krönikor, jag vikarierar ju bara. Men för  mig är Lottas skor väldigt stora att fylla, i en av Sveriges bästa  tidningar, som en av fyra krönikörer där dom andra tre är snillebra. Min  syster har en av Maltes Fokus-texter uppsatt på toalettväggen till och  med! Därmed var det ju skvatt omöjligt att tacka nej, säger Lina Thomsgård som inte är helt grön på området.

– Jag  har skrivit i en del tidningar förut, i min ungdom var det ju  journalist och författare jag påstod att jag ville bli, men de senaste  åren känns det som att inget jag skrivit varit längre än 140 tecken, så  det blir en utmaning. 3500 tecken är ju 25 tweets som tydligen måste  hänga ihop på något sätt.

Vad ska du skriva om?

– Jag kommer förmodligen att  använda utrymmet för att tjata om flickor och pojkar, i vanlig ordning.  Antar att det är därför folk ber mig skriva? För att dom insett att  jämställdhet och mångfald är så fenomenalt läsvärda ämnen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev