Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

4 av 10 svenskar nu på Instagram

Publicerad: 5 oktober 2015, 06:49

Instagram ökar mest.

Foto: Colorbox

Instagrams popularitet fortsätter att öka. Nu finns 40 procent av Sveriges befolkning på Instagram. Det visar ny statistik från internetstiftelsen IIS.


Ämnen i artikeln:

TwitterLinkedinInstagramFacebookSociala medierSnapchat

I morgon fyller Instagram fem år. Lagom till födelsedagen släpper Internetstiftelsen IIS ny statistik över svenskars användande av Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn och Snapchat från den kommande rapporten "Svenskarna och internet 2015".

Användningen av Instagram har ökat i raketfart. 16 procent använde fotoappen 2013, 28 procent 2014 och 40 procent i år. Nästan en fjärdedel av svenskarna, 23 procent, använder Instagram dagligen. Men fortfarande saknas de äldre – ju äldre, desto färre på Instagram.

Däremot finns det ingen brist på yngre användare, speciellt inte på yngre tjejer. 83 procent av tjejer i åldern 12-15 år använder Instagram dagligen.

Även Snapchat är populär hos den yngre målgruppen. Fyra av fem i åldern 12-15 år använder tjänsten någon gång, tre av fem gör det dagligen. Totalt använder 21 procent av alla internetanvändare Snapchat.

Och Facebook fortsätter att öka, samtidigt som de fortfarande mest populär bland svenskarna. 70 procent (68 procent 2014) av internetanvändarna använder Facebook någon gång och hälften gör det dagligen.

– Facebook har blivit vårt digitala fikarum, det är där vi uppdaterar oss om nyheter och skvaller och det är där vi får inbjudningar till fester och evenemang. Finns du inte på Facebook är det helt enkelt svårare att hänga med och ha koll på dina vänner, säger Pamela Davidsson, statistikansvarig på IIS, i en kommentar.

Fakta / användning

• Facebook – 70 %
• Instagram – 40 %
• Twitter – 22 %
• Linkedin – 22 %
• Snapchat – 21 %

Yasmine Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.