Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

40 konsulter får gå från Vattenfall

Publicerad: 22 maj 2012, 07:55

Boo Ehlin, presschef Vattenfall Sverige.

Foto: Pressbild.

Vattenfall har i dagarna meddelat 40 bemanningskonsulter inom internkommunikation att deras tjänster inte längre behövs. Orsaken är att Vattenfall har slutfört stora delar av sin större omorganisation där koncernen har gått från en länderbaserad verksamhet till en verksamhet som delas upp i affärsområden och business units.


Ämnen i artikeln:

PooliaVattenfallBoo Ehlin

– Vi har haft ett extremt behov av information och kommunikation, men  nu har vi gått in en ny fas och då är inte behovet lika akut längre,  säger Boo Ehlin, presschef på Vattenfall Sverige.

Vattenfall har  alltså haft 40-talet konsulter inkopplade som är specialister på just  internkommunikation. Det har handlat om totalt åtta bemanningsföretag,  varav Poolia har haft mest konsulter inne.

Tjänsterna har handlat om alltifrån renodlad internkommunikation till att skriva artiklar för såväl intranätet som webben.

I dagarna kom så beskedet om deras tjänster inte längre behövs.

En rad avtal är redan avslutade, medan vissa befintliga avtal löper ut först vid årsskiftet:
–  Vi tycker ändå att vi har fått förståelse och gehör för den förändring  som vi nu måste genomföra, men sedan är det naturligtvis alltid ett  tråkigt besked om man har varit här och dessutom gjort ett bra jobb,  säger Boo Ehlin.

Bakgrunden är alltså att Vattenfall har genomfört  stora delar av den större omorganisation som koncernen påbörjade för  ett par år sedan:
– Det här beskedet är ett led i vår  omorganisation. Dels handlar det ju om att fortsätta krympa våra  kostnader, dels att fortsätta effektivisera affärsverksamheten och det  inbegriper ju även kommunikationsområdet. Vi gör helt enkelt färre  saker, säger Boo Ehlin.

Han berättar också att även på den  ordinarie kommunikationsavdelningen sker en ständig process för att se  över vad man göra för att behålla samma grad av effektivitet med mindre  resurser. Men ännu så länge har det inte kommit några besked om  neddragningar inom det området:
– Man får också komma ihåg att vi  har sålt av stora delar av Vattenfalls verksamhet, vilket också bidrar  till ett annat behov och att det under året mycket väl kan komma  ytterligare förändringar, säger Boo Ehlin.

Det låter ändå som att ni har kommit med ett chockbesked till konsulterna?
– Det får stå för dig, säger Boo Ehlin.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

PooliaVattenfallBoo Ehlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.