Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

40 tjänster bort från Helsingborgs Dagblad

Publicerad: 3 oktober 2013, 13:21

Helsingborgs Dagblad prognos för 2013 pekar på ett negativt resultat på omkring 20 miljoner kronor mycket på grund av den svaga annonsmarknaden. Den summa som skall sparas motsvarar ungefär 40 tjänster.


Ämnen i artikeln:

Helsingborgs Dagblad

– Det är tuffa tider för tidningsbranschen, men vi vägrar tumma på den  journalistiska kvaliteten. När pengarna inte räcker till tvingas vi  prioritera i vårt bevakningsområde, säger chefredaktör Lars Johansson i ett pressmeddelande.

Lokalkontoren  i Klippan och Örkelljunga stängs och därmed försvinner lokalsidorna för  Klippan, Örkelljunga, Bjuv och Åstorp ur den tryckta tidningen.

Fokus kommer att ligga på Landskrona, Helsingborg, Höganäs, Ängelholm och Båstad i samband med att förändringarna träder kraft i februari 2014.

10 till 15 tjänster berörs direkt av att de två lokalkontoren stängs  medan övriga besparingar behöver göras inom andra områden, skriver HD i ett pressmeddelande.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.