måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

40 tjänster kan försvinna från EK-koncernen

Publicerad: 2 november 2015, 16:22

Tvingas spara.

Foto: Wikimedia Commons.

EK-koncernen ska förbättra resultatet med 30 miljoner. Det innebär att 40 tjänster beräknas försvinna, enligt uppgift till Resumé. Men den siffran tillbakavisas av koncernchefen Sören Axelsson.

Ämnen i artikeln:

EK-koncernen

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


I början av oktober stod det klart att EK-koncernen ska förbättra resultatet med 30 miljoner kronor. Då ville Sören Axelsson inte kommentera hur många tjänster som skulle komma att beröras av sparpaketet.

Nu erfar Resumé att det rör sig om ett 40-tal – men den siffran vill Sören Axelsson inte bekräfta.

– Nej det kan jag inte göra. Jag vet inte vart du har fått den uppgiften ifrån. Men jag kan bekräfta att vi just nu genomför en form av resultatförbättringsprogram, säger han och fortsätter:

– Det är i dagsläget inte klart hur, var och när eventuella neddragningar görs.

Den redaktionella verksamheten omfattar ungefär 115 tjänster i dag och den övriga verksamheten omfattar 85, enligt Sören Axelsson.

Enligt Resumés uppgifter vill ledningen också erbjuda halverad arbetsbefriad uppsägningstid. Det innebär alltså att den som exempelvis har tio månaders uppsägningstid erbjuds fem – och att uppsägningstiden är arbetsbefriad.

– Vi har gått ut med ett erbjudande som jag inte kan i detalj, vilket kanske låter konstigt, eftersom jag har skrivit under det. Vi frågar medarbetare som vill sluta om de vill ta vårt erbjudande – vilket är bra om man har andra planer än att vara kvar hos oss.

Hur upplever du att personalen har tagit sparpaketet?
– Vi har bra och konstruktiva diskussioner internt. Jag och Jimmie Näslund (vd för nybildade Sörmlands Media, reds.anm.) har haft informationsmöten. Det har varit konstruktivt från personalens håll. Så här långt finns det stor förståelse från personalen att branschen är i förändring.

Finns det ingen oro?
– Jo, visst är man undrande. Det är klart att man är.

Enligt Sören Axelsson beräknas alla detaljer kring sparpaketet vara klart i slutet av november.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev