Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

50-åringens försvarare JO-anmäler Expressen

Publicerad: 23 oktober 2008, 11:20

I tisdags återgav Expressen ett förhör med Carolin Stenvalls misstänkte mördare, ord för ord. – Det är inte på något sätt acceptabelt. Jag kommer att JO-anmäla tidningen, säger mannens försvarare Leif Gustafsson till NSD.


Expressen återgav ett förhör ord för ord. Nu säger den mordmisstänktes försvarare att han tänker JO-anmäla tidningen.

Sekretesskyddade uppgifter från utredningen läcker ut från polishuset i Gällivare, skriver NSD.

Det upprör kammaråklagaren och förundersökningsledaren Ulrika Schönbeck som säger att det är ”fruktansvärt otillfredsställande och ”inte alls bra för utredningen”.

– Vi får ju inte efterforska källor men skulle det komma fram att det är någon som läcker, så är det ju ett brott mot sekretessen, säger hon.

I tisdags publicerade Expressen ett förhör med den mordmisstänkte, ord för ord.

– Det är inte på något sätt acceptabelt. Jag kommer att JO-anmäla    tidningen, säger mannens försvarare, advokat Leif Gustafsson.

NSD skriver också att det även i ett tidigare skede av utredningen läckte ut uppgifter om fynd till Expressen. Det var fynd som ledde polisen till den mordmisstänkte 50-åringen.

–    Han (Leif Gustafsson) har naturligtvis sin fulla rätt att göra en anmälan. Våra reportrar har gjort ett fantastiskt jobb med att vara nyhetsledande rakt igenom. Det här är av stort intresse för våra läsare. Vi diskuterar hela tiden gränsdragningar, vad vi kan och inte kan berätta och vi tar hänsyn till anhöriga, säger Expressens redaktionschef Magnus Alselind till Resume.se.

Hur kommer ni över de sekretesskyddade uppgifterna?
– Jag vill inte kommentera varifrån uppgifterna kommer ifrån.

Sker det betalning för att komma över uppgifterna?
– I 99 fall av 100 är betalning inte inblandat i vårt nyhetsarbete.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.