Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

592 anmälningar mot Uppdrag Gransknings #metoo-reportage

Publicerad: 31 maj 2018, 11:31

Efter gårdagskvällens Uppdrag Granskning om #metoo och Fredrik Virtanen har Granskningsnämnden för radio och tv fått in 592 anmälningar mot programmet.


Ämnen i artikeln:

#MeTooFredrik VirtanenGranskningsnämnden för radio och tvCissi Wallin

Redan innan gårdagens Uppdrag Granskning sänts hade programmet väckt stor uppmärksamhet. Detta efter att Cissi Wallin på sin Facebooksida lagt upp en egen oklippt film från intervjusituationen. Wallin kritiserade i inlägget UG-redaktionen för dess vinkling samt att hon inte fått svara de frågor som talats om innan intervjun.

Och efter att programmet sändes har anmälningarna till Granskningsnämnden för radio och tv strömmat in.

Enligt Dagens Nyheter är antalet anmälningar upp i 592. Senast ett public service-bolag fick så många anmälningar var efter att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson medverkat i Skavlan.

– De flesta verkar anse att programmet håller Aftonbladetprofilen om ryggen, som att han är ett offer, säger Carina Jakobsson, registrator på Myndigheten för press, radio och tv, till Dagens Nyheter.

Se hela Uppdrag Granskning här.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.