Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

60 minutes Australia attackerades i Rinkeby

Publicerad: 18 mars 2016, 11:17

Nya teasern visar hur en ljudtekniker får ta emot slag.

Foto: Skärmdump

Får ta emot knytnävslag och sparkar mot kameran.


I början av mars skrev internationella medier att 60 minutes Australias kamerateam attackerats när de gjorde ett reportage i Rinkeby. De utländska medierna citerade sajten Avpixlat, som guidat kamerateamet till Rinkeby och sedan skrivit om händelserna, utan att veta att Avpixlat är en främlingsfientlig sajt. Polisen sa då att det inte gick att bevisa att det skulle ha varit fråga om en attack.

Nu har det släppts en teaser som visar hur saker kastas mot kamerateamet och hur fotografer får värja sig mot knytnävsslag och sparkar. På 60 minutes Australias twitter-konto marknadsförs programmet med ”The Liz Hayes and the 60 minutes crew attacked in Sweden”.

Inslaget sänds kl.19 lokal tid på australiensiska Channel 9 på söndag.

Sajten TV-Dags har kommenterat det faktum att tv-bolaget använde sig av Avpixlats Jan Sjunesson som guide:

"Situationen i segregerade förorter är svår, både på gund av kriminella och kvinnoförtryckande strukturer. Men desto större anledning för dessa internationella reportageteam och andra ledande medier att inte gå till en rasistisk hatsajt för »research« och – en ännu jävligare kortslutning – guidning på plats. Hade Channel 9 tytt sig till Reclaim Australia-rörelsen för något liknande på hemmaplan? Nej. Men på andra sidan jorden får klickhungern härja fritt".

Sanna Wolf-Watz

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.