Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

64 000 tweets – sen slutade Cissi Wallin twittra

Publicerad: 6 augusti 2013, 11:46

Cissi Wallin

Foto: Blanca Sjöstedt

Hon var nästan uppe i 64 000 tweets. Nu lägger en av Sveriges mest följda twittrare, Cissi Wallin, av.


Ämnen i artikeln:

TwitterCissi Wallin

Det var i lördags som medieprofilen Cissi Wallin kom med beskedet att hon slutar twittra efter fyra år.

"lämnar twitter nu. Ni hittar mig hädanefter på FB och Insta. Kommer bli så JÄVLA skönt.", skrev Cissi Wallin på minibloggen.

Allt tog sin början med en lång diskussion på Twitter i förra veckan där Cissi Wallin beskylldes för att håna homosexuella för deras musiksmak.

– Det nådde någon slags kulmen. Man kan ha skrivit att man har använt en tops och då blir någon kränkt. Det är på den nivån och man orkar inte. Människor som känner mig, lyssnar på mitt radioprogram eller tittar på mig i tv, vet att jag inte är en rasistisk, homofobisk, sexistisk person. Jag har ganska vettiga värderingar men om man drar ett ganska oskyldigt, ironiserande skämt så blir det en hatstorm, säger Cissi Wallin till Expressen och fortsätter:

– Det är inte att jag känner mig näthatad. Jag vill gärna ha nyanserade debatter och det får gärna vara hetsigt men Twitter är en enda stor fest i misstolkningar, övertolkningar och människor som sitter och mästrar med varandra om vad man ska säga och inte säga.

Cissi Wallin som har cirka 18 000 följare och var uppe i nära 64 000 inlägg, ser avhoppet som en paus och säger till Expressen att hon hoppas kunna vara tillbaka på Twitter om några månader.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

TwitterCissi Wallin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.