Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”7 nyheter som Facebook kommer släppa framöver”

Publicerad: 19 maj 2015, 09:22

Facebooks events är en viktig funktion.

Foto: Pressbild.

Att bjuda in och tacka ja till events är en viktig del av Facebook. Inom en snar framtid kommer funktionen att uppdateras och integreras rejält. Mashable har tagit reda på sju konkreta nyheter.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Varje dag skapas hundratusentals events på Facebook. Funktionen är en central komponent till varför det sociala nätverket har blivit så pass stort, och inrymmer alltifrån privata middagsbjudningar till stora musikfestivaler.

I en intervju med Mashable ger Aditya Koolwal, produktchef på Facebooks event-avdelning, hintar om flera stora nyheter framöver. De kan summeras i sju punkter.

1. Fler events i nyhetsflödet...
Redan i dag dyker många events upp i din news feed då du ser vänner som tackar ja till olika offentliga tillställningar. Den varan kommer du att få se mer av eftersom Facebook märker att det är ett framgångsrikt sätt att locka fler besökare till evenemangen. Särskilt när helgen lurar runt hörnet.

2. ...Men också fler rekommendationer
Varje gång du tackar ja till ett event kommer du framöver att få en lista över "relaterade evenemang" som dyker upp nedanför. Där kommer du att få förslag på andra liknande tillställningar framöver som Facebook baserat på data gissar är av intresse.

3. Möjlighet att dela events i Messenger...
Facebook satsar hårt på att få fler att använda deras meddelandetjänst. En lågoddsare är att det kommer bli enklare att dela evenemang direkt i appen istället för att behöva gå tillbaka till "vanliga" Facebook.

4. ...Och få en tightare integration med appen
I dag kan arrangörer skapa chatgrupper med de som gästar ett event. Framöver ska det bli enklare för dem att börja chatta med enskilda gäster och folk som de har bjudit in. Att bjuda in till ett evenemang via Messenger ska bli lika enkelt som att exempelvis skicka en bild eller en sticker.

5. Möjlighet att bjuda in utanför Facebook
Alla har inte Facebook. För att också kunna bjuda in dessa till evenemang vill de bygga en lösning som gör det möjligt att gå utanför nätverket. Det finns ännu inga konkreta planer för hur det ska gå till, men ett troligt scenario är att gå via deras e-postadresser.  
– Du får inte hela Facebook-upplevelsen, men det är okej för min del. Det viktigaste för en organisatör är att veta att de kan bjuda in dig, säger Aditya Koolwal till Mashable.  

6. Större skillnad mellan offentliga och privata events
I Facebooks chatt kan du se om den andra personen har sett ditt meddelande. På liknande sätt arbetar nu Facebook på en lösning där den som bjuder in till en privat fest kan se vilka som har tagit emot inbjudan. Det ska också kunna bli möjligt för värden att själv uppdatera gästernas OSA-status för att få en korrektare bild av vilka som kommer. För offentliga arrangemang kommer detta inte att bli fallet.

7. Kanske en egen Events-app
Precis som Messenger har brutits ut som en separat app kan Facebook Events också gå samma väg. I dagsläget finns det inga sådana planer, men med jämna mellan testar Facebook idén.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.