Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

70 tjänster bort från BT

Publicerad: 10 maj 2012, 07:05

Ulrika Saxon, vd för BT.

(UPPDATERAD) Bonnier Tidskrifters vd Ulrika Saxon informerade i morse personalen om sparpaketet. 70 tjänster ska bort, genom avgångserbjudanden. – Det känns såklart tråkigt och allvarligt att behöva göra det här. Men vi behöver anpassa BT till den strukturella förändringen på marknaden och rusta oss, säger vd:n Ulrika Saxon till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Ulrika SaxonBonnier Tidskrifter

Personalstyrkan ska minskas med 15 procent. Det innebär 70 tjänster av 445. Både redaktionell och administrativ personal berörs av sparpaketet.

Resumé och kundtidningsföretaget Spoon berörs inte av neddragningarna.

– Spoon verkar på en annan marknad med andra förutsättningar och Resumé har redan gått igenom ett stålbad och är ett eget aktiebolag, säger Ulrika Saxon.

Hon vill inte gå in på detaljer i avgångsvederlagen utan ska först informera facket om premisserna.

– Givet att printmarknaden fortsätter i den här riktningen som nu bedömer vi att den här åtgärden kommer att räcka, säger Ulrika Saxon.

Inga titlar ska läggas ner i nuläget, enligt Ulrika Saxon.

– Det är tråkigt att behöva göra det här, men vi känner att det är rätt åtgärd som gör att vi anpassar oss och blir vassare framåt.

Prenumerationer och upplaga faller 4-6 procent i år och raset ökar till 7 procent per år de närmaste tre åren. Redan nästa år går Bonnier Tidskrifter med förlust om inget görs snabbt. Hon skissade också ett "worst case" med 10 procents ras om året.

De få ljusglimtarna finns i Spoon, digitala medier, mobil och event.

I dag klockan 11 möts alla chefredaktörer för att få ytterligare information och klocka 15 30 kan oroliga anställda få veta mer om framtiden i Bonnier Tidskrifters lunchmatsal.

Bonnier AB kommer att skjuta till pengar till avgångsvederlag. Villkoren distribueras i de anställdas postfack på måndag. Under två veckor finns också en extern karriärcoach för anställda som vill ha råd.

Bonnier Tidskrifter kommer också att organisera om sitt arbetssätt så att till exempel layoutare kan arbeta med flera tidskrifter.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.