Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

8 sidor vinner Årets Medieorm

Publicerad: 5 mars 2015, 15:35

Stående fr. v: Malin Crona, Ulrika Åling, Agnes Sauter och Bengt Fredrikson. Sittande fr. v: Arne Nilsson och Moa Candil.

Foto: Tom Weegar.

Den lättlästa tidningen 8 Sidor belönas med journalistikpriset Årets Medieorm. Detta för projekten "Alla väljare och "Kommentarsfält för alla".


Ämnen i artikeln:

Cilla Benkö

Årets Medieorm ska gå till en "medveten förnyare av journalistiken som har siktet inställt på framtiden". 2014 års pristagare är 8 sidor.

– Journalistik handlar om att ge en röst åt dem som inte har någon röst. Vi får aldrig glömma att det bara är 25 år sedan vi fick lika och allmän rösträtt i Sverige. Alla Väljare och Kommentarsfält för alla ger våra läsare samma möjlighet att delta i det demokratiska samtalet som alla andra, säger Malin Crona, chefredaktör på 8 sidor, i en kommentar.

Priset delades ut i dag på Mediedagarna i Göteborg av Sveriges Radios vd Cilla Benkö. Prissumman ligger på 10 000 kronor och juryn består av SR-trion Cilla Benkö, Martin Jönsson, digital direktör samt Sîlan Diljen, chef P3 Stockholm.

Motivering:
"Många talar om att bjuda in publiken för att utveckla journalistiken. 8 sidor gör det för en publik som oftast finner den dörren stängd. Genom att utveckla öppna verktyg som gör det möjligt för alla att delta i samhällsdebatten utifrån sina förutsättningar och behov, ser de till att fler röster blir hörda. Det stärker demokratin och berikar journalistiken. För alla".

Tidigare pristagare:  
2011 – Flashbackgrävarna som avslöjade naturfotografen Terje Hellesös bildfusk
2012 – Räntekartan, SvD Näringsliv  
2013 – Metropol 93,8 för "Hur känns det?"

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Cilla Benkö

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.