Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

80-tal jobb hotas på Bonnier Solutions

Publicerad: 11 september 2015, 14:13

Bonnier Solutions huserar i DI:s gamla lokaler vid Bonnierskrapan.

Foto: Björn Elgstrand.

Resumé erfar att Bonnier kommer outsourca en stor del av ekonomihanteringen i Bonnier Solutions. Bara runt 20 procent av drygt 100 anställda kan bli kvar. Men inget är klart, menar kommunikationschef David Salsbäck.


Ämnen i artikeln:

MediebranschenDavid SalsbäckBonnier AB

Bonnier Solutions grundades 2009 av den dåvarande vd:n Jonas Bonnier för att samla stora delar av koncernens ekonomihantering. Men nu hotas en stor del av personalstyrkan. Bonnier har nämligen, enligt Resumés uppgifter, långt gångna planer på att outsourca en stor del av verksamheten.

– Bonnier Solutions tittar nu på alternativet att lägga ut en del av de funktioner man utför idag på en extern tjänsteleverantör. Det beslut som nu fattats handlar alltså om att göra den här utvärderingen av möjliga leverantörer; först i nästa steg fattas ett definitivt beslut om huruvida man går vidare, och med vilken leverantör, menar Bonnier AB:s informationschef David Salsbäck.

För vidare information hänvisar han till Bonnier Solutions vd Åsa Thunberg som inte har gått att nå under fredagseftermiddagen. Resumé erfar att en ett 80-tal jobb kan komma att försvinna vid ett beslut om outsourcing

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.