Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

90 tjänster bort på Sydsvenskan-koncernen

Publicerad: 6 november 2009, 15:20

Sydsvenskan-koncernen går 60 miljoner back 2009. Efter MBL-förhandlingar står det nu klart att 90 tjänster ska bort under en treårsperiod. – Vi tror att en stor del kommer att ske via naturliga avgångar, säger vd:n Johan Ståhl till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

SydsvenskanJohan Ståhl

Johan Ståhl, vd på Sydsvenskan.

Personalen har nu informerats om nedskärningarna. 90 tjänster ska bort i SDS-koncernen från 2010 till och med 2012. Hur många av dessa tjänster som är redaktionella återstår att se, fördelningen är ännu inte bestämd.

SDS-koncernen erbjuder lön under uppsägningstid plus fyra månadslöner. Johan Ståhl hoppas undvika uppsägningar i högsta möjliga mån – han tror på många naturliga avgångar.

SDS-koncernen budgeterade för ett nollresultat för 2009 men kommer i stället att gå back med 60 miljoner kronor. Sedan toppåret 2007 har anonsintäkterna fallit med 200 miljoner kronor.

SDS-koncernen räknar med ett nollresultat 2010.

Personalnedskärningen sker under en treårsperiod för att man noga ska se till att man skär på rätt håll.

SDS-koncernen, som förutom Sydsvenskan består av Kristianstadsbladet, Ystads Allehanda, Trelleborgs Allehanda och City Malmö/lund, har i dag nära 700 anställda.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

SydsvenskanJohan Ståhl

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.