Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

A-Com vill kvitta 40 miljoner i skulder

Publicerad: 21 december 2012, 07:38

Martin Hultqvist, vd A-Com-gruppen.

Foto: Pressbild.

A-Com kallar till extra bolagsstämma den 25 januari. Bolagen konstaterar att man gjort allt för att försöka vända en negativ utveckling, men den finansiella situationen är ”fortsatt ansträngd”. Nu vill A-Com gör en kvittningsemission och hoppas på sätt kunna minska skulderna med 40 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

A-Com

A-Com menar att man under såväl 2011 och 2012 har genomfört en rad åtgärder för att få ordning på bolaget. A-Com  har bland annat renodlat affärsområdena, minskat personalstyrkan och  även köpt Locomotiv för att ha ett konkurrenskraftigt erbjudande.

Man bedömer även att de centrala kostnaderna ska minskas genom den tidigare kommunicerade avnoteringen.

A-Com konstaterar dock att den finansiella situationen ändå är fortsätt ansträngd.

A-Coms  finansering består bland annat av tre konvertibelprogram om totalt 39  miljoner miljoner kronor. Två av dessa, KV 1 och KV 2, landar på 24  miljoner kronor och förfaller till betalning den 30 september nästa år.  

KV3 motsvarar återstående 15 miljoner kronor och förfaller till  betalning den 7 maj 2015.

Styrelsen har sedan en tid tillbaka övervägt olika alternativ för att hantera konvertibelskulderna. Nu kör man alltså igång en extra bolagsstämma per den 25 januari nästa år.

Tanken är att genomföra en så kallad kvittningsemission som riktar sig till just innehavare av konvertiblerna. Enkelt förklarat - de får aktier i utbyte i stället.

Styrelsen bedömer att A-Com, genom en sådan kvittning, skulle kunna minska sin totala skuldbörda med högst 40 miljoner.

Om  allt går enligt plan skulle A-Com efter kvittningsemssionen ha ett  banklån på cirka 8 miljoner kronor samt en outnyttjad  checkräckningskredit på samma summa.

A-Com lägger dock in en  brasklapp i det att man konstaterar att ökningen av aktiekapital och  antalet aktier som emitteras kan bli betydligt lägre beroende på vilken  teckningskurs som fastställs i samband med emissionen.

Styrelsen  bedömer också att innehavare av minst 75 procent av beloppet måste  teckna nya aktier i emissionen för att den ska gå igenom.

Här lägger man  in en ytterligare brasklapp i det att styrelsen har rätt att  genomföra emissionen även om intresset, teckningsgraden, skulle bli  lägre än planerat.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

A-Com

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.